20 évesek lettünk

Ennek örömére 2020-ban a Buddhista Vipassana Alapítvány teljesen megújul, egyesületi formával is bővül, és tevékenységeink még sokszínűbbé válnak. Tarts velünk!

Fókuszban a kapcsolódás

Összhangban a természettel, önmagunkkal és egymással – minden lény javáért

Fedezd fel és harmonizáld, integráld a tudatos és a tudattalan részeidet, a női és férfi minőségeidet, és a belső gyermeki én-részeidet! Ismerd meg az éntelenségben rejlő lehetőségeket! 

tábortűz

Tanítói vonal

“Amint az ellenállóképesség szükséges a jó egészséghez, a tudat ereje is szükséges a békesség eléréséhez. De az erő nem alakul ki önmagától; fejleszteni kell. A Satipatthana, ha megfelelően gyakorolják, képes létrehozni a tudat erejét.”

Sayadaw U Pandita

Alapítványunk eredeti és legalapvetőbb célja a Burmában élt Mahasi Sayadaw által kidolgozott satipatthana vipassana és más burmai vipassana meditációs technikák megismertetése Magyarországon. E meditációs technika nagymértékben növeli az önismeretet és segít az emberi kapcsolatok fejlesztésében. A metta (szeretet, szerető kedvesség) meditációs módszer elmélyíti a kapcsolatokat és feloldja a konfliktusokat.

Alapítványunk létrejöttét Sayadaw U Pandita burmai szerzetes kezdeményezte 2000-ben és 2016-ban bekövetkezett haláláig támogatta. 

Alapítványunkat az Oxfordban élő Tiszteletreméltó Dhammasami tanításaival, elvonulásaival támogatja.

Ismerj meg minket

Sokan vagyunk sokfélék, de a lény(eg)ünk egy

Tóth Andrea Beáta

Tóth Andrea Beáta vagyok.

Kétéves ázsiai tapasztalatok után 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Alapítványt és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat.

Ázsiában a kolostori meditációk során értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.

A szülés, mint spirituális élmény és beavatás vezetett el a transzperszonális pszichológia területére.

Szekeres Tamás

Szekeres Tamás vagyok.

Már gyerekkorban is igen fogékony voltam a Spiritualitásra, az én vajákos Nagynéném, drága Pörikémnek köszönhetően. Mindig nagy élmény volt mikor eljött hozzánk, gyógyította a környék lakóinak búját-baját, én pedig ezt nézhettem, hallgathattam.

Később ezt az érdeklődést elhomályosította a pénzhajkurászás. Írországban éltem éppen mikor jött a nagy ébresztő, ripityára törtem egy balesetben. Nagyon lassú, gyötrelmes lábra állásomban kaptam egy hatalmas segítséget 2008-ban. Mindfulness Meditáció, melybe a Dublini Breathworks trénerei vezettek be. Gyökeres pozitív fordulatot vett az életem.

Támogatnál minket?

 

Szimpatikus, amit képviselünk? Értékesnek tartod a tevékenységünket? Tetszenek a bejegyzéseink? Kérjük, támogasd munkánkat akár már egy csésze tea árával is! Köszönjük, ha megteszed!

 

1% felajánlás

2021-től adód 1%-át már közvetlenül a mi alapítványunknak is felajánlhatod! Köszönjük, ha minket választasz!

 

Csatlakozz hozzánk!

Alapítványunk és közösségformáló Egyesületünk nyitott, ezekhez magyar és külföldi természetes és jogi személyek egyaránt csatlakozhatnak, ha az alapító okirat rendelkezéseit elfogadják. A csatlakozási szándékodat írásban kell bejelentened, melynek elfogadásáról a kuratórium dönt.

Szeretettel várunk, ha úgy érzed, aktív szerepet vállalnál munkánkban!

 

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket