fbpx

20 évesek lettünk

Ennek örömére 2020-ban a Buddhista Vipassana Alapítvány teljesen megújult: egyesületi formával is bővültünk, és tevékenységeink még sokszínűbbé válnak. Tarts velünk!

Fókuszban a kapcsolódás

Összhangban a természettel, önmagunkkal és egymással – minden lény javáért

Fedezd fel és harmonizáld, integráld a tudatos és a tudattalan részeidet, a női és férfi minőségeidet, és a belső gyermeki én-részeidet! Ismerd meg az éntelenségben rejlő lehetőségeket! 

tábortűz

Tanítói vonal

“Amint az ellenállóképesség szükséges a jó egészséghez, a tudat ereje is szükséges a békesség eléréséhez. De az erő nem alakul ki önmagától; fejleszteni kell. A Satipatthana, ha megfelelően gyakorolják, képes létrehozni a tudat erejét.”

Sayadaw U Pandita

Alapítványunk eredeti és legalapvetőbb célja a Burmában élt Mahasi Sayadaw által kidolgozott satipatthana vipassana és más burmai vipassana meditációs technikák megismertetése Magyarországon. E meditációs technika nagymértékben növeli az önismeretet és segít az emberi kapcsolatok fejlesztésében. A metta (szeretet, szerető kedvesség) meditációs módszer elmélyíti a kapcsolatokat és feloldja a konfliktusokat.

Alapítványunk létrejöttét Sayadaw U Pandita burmai szerzetes kezdeményezte 2000-ben és 2016-ban bekövetkezett haláláig támogatta. 

Alapítványunkat az Oxfordban élő Tiszteletreméltó Dhammasami tanításaival, elvonulásaival támogatja.

Ismerj meg minket

Sokan vagyunk sokfélék, de a lény(eg)ünk egy

Tóth Andrea Beáta

Tóth Andrea Beáta vagyok.

Kétéves ázsiai tapasztalatok után 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Alapítványt és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat.

Ázsiában a kolostori meditációk során értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.

A szülés, mint spirituális élmény és beavatás vezetett el a transzperszonális pszichológia területére.

Tovább

Szecskó Mona

Berár Gábor vagyok.

2002-ben kezdtem gyakorolni a Mahasi féle Vipasszaná meditációt, melynek csúcspontja 2005-ben egy Nepálban töltött 100 napos elvonulás volt. Ezután érdeklődésem az ego elengedése helyett az ego fejlesztése felé fordult, és különböző önismereti és pszichológia módszerek gyakorlásával és tanulásával töltöttem 10 évet. Miután sikeresen megvalósítottam az elvárt szocioprogramomat (karrier, család, gyerek), újult erővel fogtam hozzá a spirituális útkeresésnek, a végső valóság megismerésének, az ego meghaladásának. 2018-ban kezdtem gyakorolni a Bhante Vimalaramsi által tanított TWIM meditációt, mely egyfajta visszatérés a Buddha eredeti tanításaihoz.

Tovább

Szekeres Tamás

Szekeres Tamás vagyok.

Már gyerekkorban is igen fogékony voltam a Spiritualitásra, az én vajákos Nagynéném, drága Pörikémnek köszönhetően. Mindig nagy élmény volt mikor eljött hozzánk, gyógyította a környék lakóinak búját-baját, én pedig ezt nézhettem, hallgathattam.

Később ezt az érdeklődést elhomályosította a pénzhajkurászás. Írországban éltem éppen mikor jött a nagy ébresztő, ripityára törtem egy balesetben. Nagyon lassú, gyötrelmes lábra állásomban kaptam egy hatalmas segítséget 2008-ban. Mindfulness Meditáció, melybe a Dublini Breathworks trénerei vezettek be. Gyökeres pozitív fordulatot vett az életem.

Tovább

Csurgai Zs Kunigunda jövőteremtő, anti-personal branding és thetahealing konzulens

Juhú! A nevem Csurgai Zs. Kunigunda.

2016-ban, a kislányommal várandósan rágugliztam a kismama jógára. El is mentem a legközelebbire, ahol a számomra meghökkentően és szokatlanul kedves jógaoktató hölgy, a későbbi dúlám megkérdezte, hogy: “te elég spirituális vagy, igaz?” Fogalmam sem volt, mit jelent ez a szó, de inkább pejoratívnak hatott. Akkortájt csak annyi közöm volt hozzá, hogy a buddhista filozófiával nagyjából képben voltam, régóta kíváncsian figyeltem az emberek működését és kapcsolódását, és jellemzően derűs és optimista voltam már akkor is, amivel sokaknak tudtam erőforrásként szolgálni.

Aztán amikor nem sokkal később megszületett a kislányom, a szüléssel-születéssel én is átléptem egy kapun, és hirtelen elképesztő változások indultak meg bennem.

Tovább

Szecskó Mona

Szecskó Mónikának hívnak.

Gyerekként a csillagokat figyelve kerestem a választ az élet nagy kérdéseire: ki vagyok én? mi dolgom itt? hogy kerültem ide? Emlékszem, ahogyan esténként megágyaztam magamnak a kemény íróasztalra, hogy a tetőtéri ablakon keresztül láthassam a csillagok tündöklését és a föld forgását, majd pár óra múlva visszafeküdjek az ágyba.

A nagy útkeresés, önmagam keresése, a pénz, társadalmi beilleszkedés és az érzéseimben való elveszettség közepette jutottam el 2010. évben arra a pontra, amikor elkezdtem különféle mozgásformákban elmélyülni és felfedezni a mozgás, étkezés, lelki működés egymásba fonódó hatásait. 

Tovább

Agócs Balázs Márton

Agócs Balázs Márton a nevem. Úgy emlékszem, boldog gyerekkorom volt, mindig nyíltak előttem új utak, sodort az élet. Közösségekben éltem, részt vettem, tanultam, segítettem, vezettem, alapítottam, kapcsolódtam. Aztán felnőve egyre többször éreztem úgy, hogy a partra sodródtam, egyedül vagyok, és nem találom az utat. Egy másfajta sodródásba kerültem – holott látszólag az életem, családom, munkám szépen gyarapodott, fejlődött. Ezért először inkább ösztönösen, de egyre tudatosabban útkeresésbe kezdtem. 2011-ben kezdtem szervezetfejlesztést és vezetést tanulni, az egyéni és közösségi lélekkel foglalkozni, az antropozófia és a Waldorf voltak az első tanítóim.

Tovább

Támogatnál minket?

 

Szimpatikus, amit képviselünk? Értékesnek tartod a tevékenységünket? Örülnél, ha még többen meditálnának velünk?

Kérjük, támogasd munkánkat akár már egy csésze tea árával is!

Köszönjük, ha megteszed!

 

1% felajánlás

2022-től adód 1%-át már közvetlenül a mi közösségünknek is felajánlhatod!

Köszönjük, ha minket választasz!

Technikai számunk: 2477

 

Csatlakozz hozzánk!

Közösségformáló egyesületünk nyitott, ezekhez magyar és külföldi természetes és jogi személyek egyaránt csatlakozhatnak pártoló tagként.

Ehhez mindössze egy űrlap kitöltésére és az általad kiválasztott tagdíj átutalására vam szükség.

Szeretettel várunk, ha úgy érzed, érdemes hozzánk kapcsolódnod!

 

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket