fbpx

Vipassana meditáció & kvantum szemlélet

Tapasztald meg a változás és átalakulás, befogadás és elengedés felszabadító élményét!

Most jött el ez idő, amikor a történelmi Buddha ősi tanításai és a nyugati kvantumfizikai és mechanikai tapasztalatok összeérnek.

A vipassana meditációval a testi és a tudati folyamatok megfigyelését gyakorolhatod a dolgok valódi természetének felismerése céljából.

Miként működnek a gondolatok és hogyan teremtjük a gondolatokon keresztül a jövőt?

Hallgasd meg a BuddhaFM rádióban készült interjúnkat!

Vipassana és kvantum meditáció

“Ha látod a Dharmát, akkor látod a Buddhát. Ha ismered a Dharmát, akkor ismered a Buddhát. Ha a Dharma értéke kialakul benned, akkor a Buddha érdeme is megjelenik.”
Sayadaw U Pandita

Kezdő vagy gyakorlott gyakorló vagy?

Online is csatlakozhatsz

Nézd meg a soron következő tanfolyamainkat és kezdd el akár már ma a gyakorlást! Szeretettel várunk!

A szangha azt jelenti, közösség.
Az együtt gyakorlás teljesen más teret teremt, ezt te is tapasztalni fogod.
A közösségnek hatalmas támogató ereje van, ami segíti a gyakorlásodat, ahogyan a te jelenléted is támogatja a közösséget. Légy részese ennek az élménynek és jelentkezz be még ma! 

Meditáció kezdőknek...

Ahogyan a testednek szüksége van a mozgásra és gyakorlatok végzésére, úgy az elmédnek is szüksége van tréningre, ha fókuszált, kiegyensúlyozott, koncentrált tudatra törekszel.

...és gyakorlóknak

Ha már végeztél kezdő kurzust és szeretnéd mélyíteni a tudásodat, minél több belátást szerezni ebben az életedben, akkor szeretettel várunk a gyakorláson.

A pillanat öröme

A lemenő Nap fénye, amikor a szél meglebbenti a ruhádat, amikor a tábortűz lángjai átmelegítik a testedet, amikor belepillantasz a gyermeked szemébe, amikor átöleled a szerelmedet… Olyan pillanatok ezek, amelyekből mindannyiunknak rengeteg lehet. 

Ezekben a pillanatokban egy dolog közös. Nem akarunk máshol lenni, nem akarunk jobbak lenni, nem akarunk más valamit tenni. Sőt, akarni is elfelejtünk.

Egyszerűen csak tökéletesen elégedettek és boldogok vagyunk. Ott és akkor, abban a pillanatban feloldódunk. Eggyé válunk. A meditációban ezt úgy hívják, én-nélküliség. 

Minél többször tapasztalod meg a létezés örömét és válik természeted részévé, annál inkább tapasztalod az életed misztériumát, és lépsz egy olyan útra, ahol a könnyed derű vagy a boldogság nem egy külső körülmények által elérhető cél, hanem létállapot. 

Kiegyensúlyozottábbá válsz, türelmesebbé, elfogadóbbá – és a szád szegletében ott fog táncolni a mosoly. Akkor és ott, abban a pillnatban már tudni fogod, hogy soha többé nem cseréled el ezt az érzést semmiért, nincs semmi a külső világban, ami rávehetne arra, hogy bekorlátozd magad újra. Szabaddá válsz. 

Tarts velünk és lépj az önátadás útjára!

A következő elvonulás

Malom Vendégház Dömös

Nyári 10 napos elvonulás

2024. június 24. – július 3. /// Dömös, Malom vendégház

Nemes csendet követő elvonulás. Az elvonulás időtartama alatt lehetőségünk van megismerni és gyakorolni Sayadaw Mahasi, Sayadaw U Pandita, Ven. Dhammasami és Sayadaw Sunlun burmai szerzetesek által kidolgozott vipasszaná gyakorlatokat az ülő, járó, álló és légzéses meditációs formákon keresztül. Ennek a gyakorlatnak a célja a saját testi és tudati folyamataink közeli, pontos és éber megfigyelése, amely során fejlődik önismeretünk, mély koncentrációs állapotokat érünk el és megismerünk mély, intuitív bölcsességeket a dolgok valódi természetéről. Az erdőben való túrázás közben…

Korábbi programjaink

160 órás integrált vipassana tanárképzés

Vipassana tanárképzés

162 órás integrált képzést indítottunk. 
Szeretnél elméleti tudást is szerezni a meditációval kapcsolatban, és elmélyíteni a gyakorlásod, hogy önállóan vezethess meditációkat? Itt a helyed! 130 óra meditációs képzés + 32 óra kiegészítő gyakorlat ONLINE & OFFLINE

Nyitott Napok

Vipassana Nyitott Nap 2022 - Biztonság a bizonytalanságban

Nyitott Nap 2022 ॐ Biztonság a bizonytalanságban

Elérhetővé tettük az előadások és workshopok felvételeit. Szeretettel várunk következő eseményünkön is!

“Nem vagyunk rá felkészülve, hogy nem várt helyzetekkel birkózzunk meg. Csak akkor lehetünk rugalmasak, ha nyitott, befogadó az elménk.” ~ Dr. Khammai Dhammasami

Napjainkban egyre nagyon értékké válik a kiegyensúlyozott tudatosság elérése, mert a körülmények egyre bizonytalanabbak.

Hogyan váljuk le a kollektív félelem mező hatásáról és erősítsük a kollektív erőt és biztonságot – egyénileg is?

Tarts velünk, hogy a vipassana gyakorlatok, beszélgetések és előadások hatásaként a gyökereid megerősödjenek, és az ágaiddal magasabbra nyújtózz a fény felé! 

Vásárlásoddal is jó ügyet szolgálsz

Webshopunkban már lehetőséged van közvetlenül tőlünk megvásárolni a saját kiadású könyveinket. Ha így teszel, nem csak kedvezőbb áron juthatsz hozzá ezekhez a könyvekhez, hanem több pénzt juttatsz hozzánk, mintha egy hálózaton keresztül szereznéd be ezeket.

Így a pénzeddel további buddhista és kvantum szemléletű könyvek magyarra fordítását és kiadását is támogatod. Köszönjük, ha ezzel is segíted a munkánkat! 

webshop
Itt is megtalálsz minket
Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet.