Rendszeres meditáció

Kezdő vagy gyakorlott gyakorló vagy? Kapcsolódj be hozzánk!

2023. február 14-én új csoportok indulnak!

Meditáljunk együtt

KEZDŐ丨 Vipassana meditáció pontosan

10 alkalmas ONLINE & OFFLINE gyakorlási lehetőség

Meditációinkat Zoomon online is elérheted, és később is visszahallgathatod, visszanézheted.

A meditációk hang- és videófelvételeit minden résztvevőnk számára biztosítjuk.

David R. Hawkins, Mahasi Sayadaw, Sayadaw U Pandita és Ven. Dhammasami útmutatásai alapján

Előadások, gyakorlati útmutató és vezetett meditációk, ülő-, álló- és járó meditációval.
___

Kezdés időpontja: 2023. febr. 14. 
Keddenként 17:30-19:00
10 héten át valós időben, de a videókat később is visszahallgathatod ill. visszanézheted, így ha nem tudsz realtime jelen lenni, az sem gond. Az anyagokat le is tudod tölteni.

Fizikai helyszín: 
Soul Stage 1066 Budapest, Teréz krt. 10. félemelet

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta

Jelentkezés: tothandreabeata@gmail.com

Részvételi díj
+ Csak online 22.000 Ft
+ Személyes részvétel 29.000 Ft vagy az online ár plusz 1.000 Ft alkalmanként

AJÁNDÉK: Khammai Dhammasami: Tudatos Jelenlét Könnyedén című könyve, amelyet egyeztetés után elküldünk neked

___

Kérjük, a részvételi díjat a következő számlaszámra utald:
Budapest Bank 10100826-51217300-01005005 Tóth Andrea Beáta, közlemény: Kezdő vipassana

___

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz realtime jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni, vissza tudod nézni.
___

Témák:

 1. Mi értelme a vipassana meditációnak? Te miért meditálsz?
  Ülő meditáció gyakorlata: ellazulás és légzés megfigyelés
 2. Vipassana megfigyelés rétegei: fizikai test, érzelmi test és gondolati test. Test tudatosság gyakorlat. Jelenlét megtapasztalása. Fájdalom megfigyelése.
 3. A fizikai test alapelemei. Négy elem (levegő, föld, tűz, víz) szerepe a meditációban. Kilépés a szilárd test képzetéből. Álló meditációs gyakorlat.
 4. Minden (gondolat, érzés, érzelem, inger, érzet, asszociáció) megfigyelése. Hogyan és milyen módon történjen a megfigyelés? Hibák a gyakorlásban. Megfigyelői tudat kialakításának gyakorlata.
 5. Az érzelmek természete. A tudat és a szív összekapcsolása. Vipassana és metta gyakorlatok összehangolása. Örömteli állapotok az emberi érzelmek között. Hogyan jelennek meg a szeretetteljes állapotok a meditációban? Üdvös érzelmekkel való meditáció. Az érzelem megfigyelés módszere. Metta gyakorlat.
 6. Szélsőséges érzelmi energiák a testben. Negatív érzések: félelem és szégyen megfigyelés. Bűntudat és gyűlölet hatása az életünkre.
  Hogyan dolgozzunk a negatív energiákkal a meditációban? Tudattérkép és kapcsolata az érzelmekkel. Meditáció a negatív érzelmeken.
 7. Örömteli állapotok az emberi érzelmek között. Hogyan jelennek meg a szeretetteljes állapotok a meditációban? Üdvös érzelmekkel való meditáció.
 8. A függő keletkezés folyamata, avagy hogyan léphetünk ki a már megmerevedett mintázatokból? Mi történik vipassana meditáció közben? Mi hozza létre a változást? Járó meditáció helyes gyakorlata.
 9. Bátorság, hajlandóság és elfogadás, mely elősegíti a valódi önszeretet és összekapcsolódás élmény kialakulását.
  A Nemes Nyolcrétű Ösvény gyakorlata a mindennapokban.
 10. Meditáció a betegségek természetén és a gyógyuláson. Szeretet, öröm és béke, a meditáció mélyebb szintjein. Hogyan lehet ez része a mindennapoknak, itt és most? Én vagyok a létrehozója a szubjektív valóságnak. Az együttérző tudat és a moralitás kapcsolata.

HALADÓ丨Önszeretet és csakratisztítás, harmonizáció

ONLINE & OFFLINE gyakorlási lehetőség

10 alkalmas haladó meditációs gyakorlat
Offline személyes jelenléttel és online realtime Zoom-os videókkal, később is visszahallgatható, visszanézhető, letölthető anyagokkal.

A meditációk hang- és videófelvételeit minden résztvevőnk számára biztosítjuk.

Téma:

Önszeretet és csakratisztítás, harmonizáció

Miért nem tudom szeretni és elfogadni magam? Hogyan teremtsek harmóniát az életemben, miközben egyre jobban elfogadom és szeretem önmagam? Önbizalom a testen keresztül. Energetikai védelem a csakrák harmonizálásával.

___


Előadások, gyakorlati útmutató, vezetett meditációk, napló és otthoni feladatok hétről hétre

A részvétel feltétele: 45 perces ülőmeditációs gyakorlat

___

Kezdés időpontja: 2023. febr. 14.
Keddenként 19:30-21:00, 10 héten át

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta

Helyszín:
online Zoom + offline
Soul Stage 1066 Budapest, Teréz krt. 10. félemelet

Bejelentkezés, Q&A:
Tóth Andrea Beáta – tothandreabeata@gmail.com, +36 20 358 0297

Részvételi díj:
+ Csak online 20.000 Ft / 10 alkalom
+ Személyes részvétellel előre utalással 27 000 Ft, vagy 20 000 Ft plusz 1000 Ft a helyszínen alkalmanként.

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni, vissza tudod nézni.

___

Kérjük, a részvételi díjat a következő számlaszámra utald:
Budapest Bank 10100826-51217300-01005005 Tóth Andrea Beáta, közlemény: Haladó vipassana

 ___

Témák:

1. A csakrák bölcsessége. Hogyan jönnek létre és hozzák létre az energetikai mezőnket a fogantatás előtt. Téves elképzelések önmagunkkal és a testtel kapcsolatban fogantatás előtt. Meditáció a belső erőforrások kialakítására és megerősítésére.

2. Gyökércsakra. Van-e létjogosultságom az életben? Kapcsolat és hála a Föld támogatásáért. Meditáció a létjogosultsághoz vezető bizonyosság kialakítására.

3. Szakrális csakra. Miért választottam a férfi vagy női testet és létezést? Életcél és a nemem választása. Termékenység fizikai, mentális és lélek szinten. Meditáció az ötletek és az életenergia áramoltatására.

4. Napfonat csakra. Aktivitás, megvalósítás, életerő. Belső erő megélése a cselekvésen és védelmen keresztül. A teremtés és alkotás megélése a legmagasabb szinten. Meditáció a bátorság és önelfogadás erősítésére.

5. Szívcsakra. Kapcsolódás a szíven keresztül magamhoz és másokhoz. Önszeretet a szív szerven keresztül. Kapcsolat a Teremtő szeretetéhez. Szívburkok és egyéb szeretetáramlást akadályozó tárgyak, blokkok a szív terében. Meditáció az intimitás érzésének kialakítására. Merek-e szeretni?

6. Torok csakra. Csatorna vagyok a Teremtő igazságának. Beszéd és önelfogadás. A hangokon keresztüli teremtés művészete. Mit közvetítek a beszédemmel a külvilág felé? Meditáció a szavaimért vállalt felelőssség kialakítására.

7. Harmadik szem, homlok csakra. Múlt, jelen és jövő megélése az önelfogadáson keresztül. Milyennek látom magam egószinten és lélekszinten? A látáson keresztüli teremtés. Meditáció saját magam meglátására az egón túl.

8. Koronacsakra. Kapcsolódás az égi támogatáshoz és a tiszta szeretet energiához. Önszeretet és befogadás. Mit engedek be a saját terembe? Egyszerre nyitottnak lenni és védettségben érezni magam. Meditáció a befogadás, a tiszta információk áramoltatása és a védettség elérése érdekében.

9. Nyolcadik csakra. Miért fogantam meg és választottam az emberi létezést? Tudatosság, együttérzés, könyörületesség és a felsőbb én energia központja. Isteni célunk megértése és a valódi önmagunkhoz való kapcsolódás. Meditáció a felsőbb énünkkel való teljes összekapcsolódás érdekében. Valódi önszeretet.

10. Csakraharmonizáció. Spirituális, mentélis, lelki és fizikai egszség megélése a csakrák együttműködésén keresztül. Túlműködés vagy alulműködés kiegyenlítése. Hogyan tudok saját magam kritizálása nélkül létezni? Meditáció a csakrák kiegyensúlyozott működésének elérésére.

 

Szeretettel várunk, gyakoroljunk együtt!

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket