fbpx

Rendszeres meditáció

Kezdő vagy gyakorlott gyakorló vagy? Kapcsolódj be hozzánk!

2023. szeptemberben új csoportok indulnak!

Kíváncsi vagy, mire számáthatsz? Nézd meg a legutóbbi csoportjaink leírását: 

 

Meditáljunk együtt

KEZDŐ丨 Vipassana meditáció pontosan

10 alkalmas ONLINE & OFFLINE gyakorlási lehetőség

Meditációinkat Zoomon online is elérheted, és később is visszahallgathatod, visszanézheted.

A meditációk hang- és videófelvételeit minden résztvevőnk számára biztosítjuk.

David R. Hawkins, Mahasi Sayadaw, Sayadaw U Pandita és Ven. Dhammasami útmutatásai alapján

Előadások, gyakorlati útmutató és vezetett meditációk, ülő-, álló- és járó meditációval.
___

Kezdés időpontja: 2023. szeptember 12.
Keddenként 17:30-19:00
10 héten át valós időben, de a videókat később is visszahallgathatod ill. visszanézheted, így ha nem tudsz realtime jelen lenni, az sem gond. Az anyagokat le is tudod tölteni.

Fizikai helyszín: 
Soul Stage 1066 Budapest, Teréz krt. 10. félemelet

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta

Jelentkezés: tothandreabeata@gmail.com

Részvételi díj
+ Csak online 22.000 Ft
+ Személyes részvétel 29.000 Ft vagy az online ár plusz 1.000 Ft alkalmanként

AJÁNDÉK: Sayadaw U Pandita – Még ebben az életben, a Buddha tanítása a megvilágosodás eléréséhez c. e-könyve, amelyet egyeztetés után elküldünk neked

___

Kérjük, a részvételi díjat a következő számlaszámra utald:
Budapest Bank 10100826-51217300-01005005 Tóth Andrea Beáta, közlemény: Kezdő vipassana

___

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz realtime jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni, vissza tudod nézni.
___

Témák:

Mi értelme a vipassana meditációnak? Te miért meditálsz? Ülő meditáció helyes gyakorlata: Légzés megfigyelés

2. Vipassana megfigyelés rétegei: fizikai test, érzelmi test és gondolati test. Test tudatosság gyakorlat. Jelenlét megtapasztalása. Fájdalom megfigyelése.

3. A fizikai test alapelemei. Négy elem (tűz, levegő, föld, víz) szerepe a meditációban. Kilépés a szilárd test képzetéből. Álló meditációs gyakorlat.

4. Minden (gondolat, érzés, érzelem, inger, érzet, asszociáció) megfigyelése. Hogyan és milyen módon történjen a megfigyelés? Hibák javítása a gyakorlásban. Megfigyelői tudat kialakításának gyakorlata

5. Az érzelmek természete. A tudat és a szív összekapcsolása. Vipassana és metta gyakorlatok összehangolása. Az érzelem megfigyelés módszere. Metta gyakorlat.

6. Szélsőséges érzelmi energiák a testben. Negatív érzések: félelem és szégyen megfigyelés. Bűntudat és gyűlölet hatása az életünkre. Hogyan dolgozzunk a negatív energiákkal a meditációban? Tudattérkép és kapcsolata az érzelmekkel. Meditáció a negatív érzelmeken.

7. Örömteli állapotok az emberi érzelmek között. Hogyan jelennek meg a szeretetteljes állapotok a meditációban? Üdvös érzelmekkel való meditáció.

8. A függő keletkezés folyamata, avagy hogyan léphetünk ki a már megmerevedett mintázatokból? Mi történik vipassana meditáció közben? Mi hozza létre a változást? Járó meditáció helyes gyakorlata.

9. Bátorság, hajlandóság és elfogadás, mely elősegíti a valódi önszeretet és összekapcsolódás élmény kialakulását. Nemes Nyolcrétű Ösvény gyakorlata a mindennapokban.

10. Meditáció a betegségek természetén és a gyógyuláson. Szeretet, öröm és béke, a meditáció mélyebb szintjein. Hogyan lehet ez része a mindennapoknak, itt és most? Én vagyok a létrehozója a szubjektív valóságnak. Az együttérző tudat és a moralitás kapcsolata.

HALADÓ丨Belső női és férfi részünk megismerése, átalakítása a belső integráció és kiteljesedés érdekében

ONLINE & OFFLINE gyakorlási lehetőség

10 alkalmas haladó meditációs gyakorlat
Offline személyes jelenléttel és online realtime Zoom-os videókkal, később is visszahallgatható, visszanézhető, letölthető anyagokkal.

A meditációk hang- és videófelvételeit minden résztvevőnk számára biztosítjuk.

Téma:

Belső női és férfi részünk megismerése, átalakítása a belső integráció és kiteljesedés érdekében

A fel nem ismert, nem tudatosított belső női és férfi energetikai részeink sok galibát okoznak az életünkben, akár férfi vagy női életet élünk. A belső női részünk a Földdel való kapcsolat, az anyaggal és minden “női” archetipikus minőséggel való kapcsolatunkat befolyásolja. Hatással van az érzelmi mintáinkra, intuitív képességeinkre, a szépség, harmónia, érzékenység, gondoskodás és a biztonságos otthon megélésére. Belső férfi részünk hatással van az értelmi, racionális, tervező és teremtő képességünk megélésére. Az alapvető biztonságot adó funkciója és a Teremtővel, Univerzummal való kapcsolata segíti a jövőképünk alakulását. Ennek a tanfolyamnak a célja ezen részek megismerése és az önszabotáló, hiányzó, zavaróan működő női és férfi minőségek pótlása, átalakítása.

___


Előadások, gyakorlati útmutató, vezetett meditációk, napló és otthoni feladatok hétről hétre

A részvétel feltétele: 45 perces ülőmeditációs gyakorlat

___

Kezdés időpontja: 2023. szeptember 12.
Keddenként 19:30-21:00, 10 héten át

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta

Helyszín:
online Zoom + offline
Soul Stage 1066 Budapest, Teréz krt. 10. félemelet

Bejelentkezés, Q&A:
Tóth Andrea Beáta – tothandreabeata@gmail.com, +36 20 358 0297

Részvételi díj:
+ Csak online 20.000 Ft / 10 alkalom
+ Személyes részvétellel előre utalással 27 000 Ft, vagy 20 000 Ft plusz 1000 Ft a helyszínen alkalmanként.

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni, vissza tudod nézni.

___

Kérjük, a részvételi díjat a következő számlaszámra utald:
Budapest Bank 10100826-51217300-01005005 Tóth Andrea Beáta, közlemény: Haladó vipassana

 ___

Témák:

1. A belső női és férfi rész kapcsolata. A testünk jobb és bal oldalán milyen formában jelennek meg? Meditáció a belső női és férfi részünk megtapasztalására a testben. A kapcsolatuk minőségének megismerése.

2. Belső női részünk minősége. Kapcsolat az Anyafölddel és a női archetípussal. Kapcsolatunk a nőkkel (általánosságban). Befogadással való kapcsolat. Meditáció az Anyafölddel és mindannak elfogadása, amit a Föld adna nekünk. A nőkkel való kapcsolat erősítése, harmonizálása. Női szolidaritás.

3. Női aspektusokkal való kapcsolat: érzelmek átélése, intuíció megengedése. Hogyan érzékelem a világot és a körülöttem lévő embereket? Mi az intuíció? Meditáció az érzelmekhez való kapcsolat félelmeinek oldására. Miért félek érezni? Hol érzem az intuíciót?

4. Belső női aspektusok megélése a mindennapokban. Gondoskodás, együttérzés, szépség. Harmonikus létezés és otthonteremtés. Biztonság teremtés magam és mások számára. Meditáció az öngondoskodás és másokkal kapcsolatos gondoskodás, az önelfogadás és önmagammal való együttérzés, szépség megélésének feltételeivel. Az ideális otthonom megélése, kialakítása.

5. Belső női élmények: az anyaggal és a testtel való kapcsolat kitisztítása. Hogyan kepcsolódom és bánok a testemmel és mások testével? Ölelés megélése. Undor vagy öröm és élvezet a test? Meditáció az anyaggal való harmonikus teremtés megélésére. Saját és mások testének örömteli megélése. Szeretet és kapcsolódás a testen keresztül.

6. Belső férfi részünk felfedezése. Kapcsolat az Univerzális Teremtővel. Kapcsolat a férfiakkal (általánosságban). Elengedéssel való kapcsolat. Meditáció a Teremtő energiájával és a Társteremtői minőséggel. A férfi energiával való kapcsolat tisztítása. Az elengedésre való képesség fejlesztése: elengedni a múltat és a már felesleges energiákat.

7. A férfi archetípus működései: értelem, gondolkodás, tervezés, praktikusság a mindennapokban. Meditáció a racionális, támogató értelem és a tervező, irányt mutató részünk befogadására. Hála érzés a gyakorlatias midennapi létezésért. Kiszolgáltatottság vagy kompetencia érzés?

8. A férfi archetípus működései: koncentrált teremtés és jövőkép. Saját potenciálom elérése. Meditáció a koncentrált jelenlét és tiszta, biztonságos célok megfogalmazására. Legmagasabb potenciál megteremtése.

9. Az érzelmi és értelmi oldal összekapcsolása a női és férfi archetípuson keresztül. Földelt Teremtés megélése. Meditáció a két oldal összekapcsolására fizikai és idegrendszeri téren. Ego harmonizáció.

10. Női és férfi oldal integrálása. Hála érzés a két belső rész együttműködéséért. Befogadás és elengedés egyensúlya. Meditáció a kiteljesedett, koherens és kompetens, függőségektől mentes létezés megélésére.

 

Szeretettel várunk, gyakoroljunk együtt!

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket