Rendszeres meditáció

Kezdő vagy gyakorlott gyakorló vagy? Kapcsolódj be hozzánk!

2021. ápr. 20-tól új csoportok indulnak!

Meditáljunk együtt

Vipassana meditáció pontosan丨online (KEZDŐ)

Még lehet csatlakozni! Online (Zoomos) gyakorlási lehetőség

Meditációinkat online is elérheted, és később is visszahallgathatod.

David R. Hawkins, Mahasi Sayadaw, Sayadaw U Pandita és Ven. Dhammasami útmutatásai alapján

Előadások, gyakorlati útmutató és vezetett meditációk, ülő-, álló- és járó meditációval.
___

Kezdés időpontja: 2021. ápr. 20.
Keddenként 17:30-19:00
10 héten át valós időben, de a videókat később is visszahallgathatod, így ha nem tudsz realtime jelen lenni, az sem gond

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta

Jelentkezés: tothandreabeata@gmail.com

Részvételi díj
20.000 Ft (AJÁNDÉK: Khammai Dhammasami: Tudatos Jelenlét Könnyedén című könyve, amelyet egyeztetés után elküldünk neked)

___

Kérjük, a részvételi díjat a következő számlaszámra utald:
Budapest Bank 10100826-51217300-01005005 Tóth Andrea Beáta

A jelentkezés és a fizetés után várunk a kapcsolódó Facebook csoportban is <3  

___

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz realtime jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni.
___

Témák:

  1. Mi értelme a vipassana meditációnak? Te miért meditálsz? Ülő meditáció gyakorlata: ellazulás és légzés megfigyelés
  2. Vipassana megfigyelés rétegei: fizikai test, érzelmi test és gondolati test. Test tudatosság gyakorlat.
  3. A fizikai test alapelemei. Négy elem (levegő, föld, tűz, víz) szerepe a meditációban. Álló meditációs gyakorlat.
  4. Minden (gondolat, érzés, érzelem, inger, érzet, asszociáció) megfigyelése. Hogyan és milyen módon történjen a megfigyelés? Hibák a gyakorlásban. Megfigyelői tudat kialakításának gyakorlata.
  5. Szélsőséges érzelmi energiák a testben. Negatív érzések: félelem és szégyen megfigyelés. Bűntudat és gyűlölet hatása az életünkre. Hogyan dolgozzunk a negatív energiákkal a meditációban? Az érzelem megfigyelés módszere.
  6. Meditáció a betegségen, öregségen, mint elkerülhetetlen emberi tapasztalásokon. Meditáció a betegségek természetén.
  7. A függő keletkezés folyamata avagy hogyan léphetünk ki a már megmerevedett mintázatokból? Mi történik vipassana meditáció közben? mi hozza létre a változást? Járó meditáció.
  8. Bátorság, hajlandóság és elfogadás, mely elősegíti a valódi önszeretet és összekapcsolódás élmény kialakulását. Nemes Nyolcrétű Ösvény gyakorlata a mindennapokban.
  9. Szeretet, öröm és béke, a meditáció mélyebb szintjein. Hogyan lehet ez része a mindennapoknak itt és most? Gyakorlás a pozitív érzemekkel.
  10. Én vagyok a létrehozója a szubjektív valóságnak. Az együttérző tudat és a moralitás kapcsolata. Metta gyakorlatok.

Koncentráció, Moralitás és Bölcsesség fejlesztése a mindennapokban. Hogyan járjunk a Nemes Nyolcrétű Ösvényen?

Még lehet jelentkezni!

10 alkalmas haladó meditációs gyakorlat
online realtime Zoom-os videókkal, később is visszahallgatható anyagokkal

Téma:

Koncentráció, Moralitás és Bölcsesség fejlesztése a mindennapokban. 
Hogyan járjunk a Nemes Nyolcrétű Ösvényen?

A tudatosság fejlesztése mára nem luxus, hanem szükségszerű folyamat a mindennapokban. Ha szeretnél félelem és megfelelési kényszer, önmagad bántása és másoknak való ártás nélkül fejlődni, akkor ezek a meditációk és gyakorlatok segítenek megtartani a fókuszt a mindennapok viharában. Segítjuk a jelenlétet és az önszeretet megerősödését magunk és mások javára és örömére.


Előadások, gyakorlati útmutató, vezetett meditációk, napló és otthoni feladatok hétről hétre

A részvétel feltétele: 45 perces ülőmeditációs gyakorlat

___

Kezdés időpontja: 2021. ápr. 20.
Keddenként 19:30-21:00, 10 héten át

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta

Helyszín: online Zoom & Facebook csoport

Bejelentkezés, Q&A:
Tóth Andrea Beáta – tothandreabeata@gmail.com, +36 20 358 0297

Részvételi díj:
15.000 Ft / 10 alkalom

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni.

Az utalást követően várunk a kapcsolódó Facebook csoportban <3  

___

Kérjük, a részvételi díjat a következő számlaszámra utald:
Budapest Bank 10100826-51217300-01005005 Tóth Andrea Beáta

 ___

Témák:

1. Erények és jelentőségük a mindennapokban. Mi hiányzik az életemből? Miért szeretnék tudatosodni? Energiaminták, amelyek segítenek megélni az önszeretetet. Meditáció a jelenlétélmény kialakítására. (Hézköznapi gyakorlatok.)

2. Test és Moralitás I.: Beszéd és hatása a mindennapokban. Beszéd frekvenciák jelentősége, a beszéd hatása, tisztítása. A gyógyító beszéd. Meditáció a belső beszéd tisztítására. (Hétköznapi gyakorlatok a beszéd átalakítására. )

3. Test és Moralitás II.: A cselekedetek jelentősége. Moralitás és az Univerzális törvények. Alap fogadalmak jelentősége. Meditáció az alap fogadalmak elmélyítésén. (Hétköznapi gyakorlatok a moralitás megtapasztalásásra.)

4. Test és Moralitás III.: Napirend és életmód összhangban az Univerzális törvényekkel. Milyen munka és szakma támogatja a bölcsesség fejlődését és melyek károsak? Meditáció az életmódom káros vagy hátrányos hatásainak átalakítására. (Hétköznapi gyakorlatok az összhang és harmónia megélésére.)

5. Szív és Koncetráció I.: Helyes erőfeszítés az életemben. Az életenergia áramoltatása helyes módon. Befogadás és elengedés könnyedén. Bőség áramoltatása, mint Univerzális törvény. Meditáció az erőfeszítés helyes módjának beállítására. (Mindennapi gyakorlatok az erőfeszítés mégélésére aneélkül, hogy a haragból nyernél erőt.)

6. Szív és Koncetráció II.: Helyes tudatosság elérése. Az érzékszervi és testi tudatosság jelei. Mi történik, ha tudatos vagyok? Milyen a helytelen figyelem? Teremtés a tudatosságon keresztül. Meditáció a koncentrált teremtésen és tudatos jelenléten. (Mindennapi teremtésgyakorlatok. Szuper tudatosság gyakorlatok.)

7. Szív és Koncetráció III.: Helyes koncentráció és intuitív felismerések. Túl a fogalmi gondolkodáson. Intuíció fejlesztő gyakorlatok hatása az életemre. Meditáció a belső intuitív képességeimhez jutáshoz. (Mindennapi intuíció fejlesztő gyakorlatok.)

8. Elme és Bölcsesség I.: Helyes gondolatok. Mitől ártalmas egy gondolat? Mit kezdjek a gondolatokkal? Hogyan engedhetem el és alakíthatom a gondolataimat? Meditáció a gondolatok gyors megfigyelésére. Gondolatok támogatása vagy megszüntetése. Érzelmek és gondolatok összhangja. (Mindennapi gyakorlatok a gondolatokkal való munkára.)

9. Elme és Bölcsesség II.: Helyes megértés. Egységben az Univerzummal. Mit értettem félre a törvényekből, hogy ismét emberi létezésbe kerültem? A legfelsőbb önvaló üzeneteivel való kapcsolódás. Meditáció a belátások felismerésére. (Mindennapi gyakorlatok a felsőbb én üzeneteinek megértéséhez.)

10. Nemes Út a kiteljesedett élet felé. Test, érzelem, gondolat, beszéd és cselekvés összhangja. Erények gyakorlása és emlékezet a magasabb célok felé. Meditáció az erényekkel teli könnyű, örömteli élet útján. (Mindennapi gyakorlatok az öröm és szeretet elérésére.)

Szeretettel várunk! 

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket