fbpx

Berár Gábor vagyok. 

2002-ben kezdtem gyakorolni a Mahasi féle Vipasszaná meditációt, melynek csúcspontja 2005-ben egy Nepálban töltött 100 napos elvonulás volt. Ezután érdeklődésem az ego elengedése helyett az ego fejlesztése felé fordult, és különböző önismereti és pszichológia módszerek gyakorlásával és tanulásával töltöttem 10 évet. Miután sikeresen megvalósítottam az elvárt szocioprogramomat (karrier, család, gyerek), újult erővel fogtam hozzá a spirituális útkeresésnek, a végső valóság megismerésének, az ego meghaladásának.

 

2018-ban kezdtem gyakorolni a Bhante Vimalaramsi által tanított TWIM meditációt, mely egyfajta visszatérés a Buddha eredeti tanításaihoz. Bhante tanításait igyekszik minden esetben a Tipitaka Szuttáival alátámasztani, és az elért eredmények is megtalálhatók a szuttákban. Számomra 2019-ben jött el a lehetőség, hogy részt vegyek egy angliai meditációs elvonuláson, és Bhante Vimalaramsi személyes vezetése alatt gyakoroljam a TWIM meditációt.

A gyakorlás folyamán megtapasztalhattam azokat az elmélyült tudatállapotokat (dzshánákat) melyek leginkább csak a leírásokban találhatók, mint közönséges emberek számára elérhetetlen szintek. Buddha tanítása élővé vált számomra, kilépett a kolostori körülmények közül, és a mindennapi életem részévé vált. Egy olyan módszert kaptam a kezembe, mely minden ember számára segítséget nyújthat a létezés szenvedésteliségének enyhítésében. Azóta küldetésemnek érzem, hogy a „szutták tanítását” megismertessem az emberekkel Magyarországon, magyar nyelven is.

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket