fbpx

Általános Szerződési Feltételek

Kik vagyunk?

Szanghaként és közösségként, egyesületi formában a Kontakt Buddista Vipassana Közösség, alapítványunk a Buddhista Vipassana Alapítvány. Ez pedig a vipassana.hu weboldal.
Email címünk: kontakt@vipassana.hu  & tothandreabeata@gmail.com

A weboldal használatával a látogató elfogadja az alábbi feltételeket, tudnivalókat.

Tartalom

A vipassana.hu honlapon és a hozzá kapcsolódó social média platformokon található teljes saját tartalom, vagy annak részlete, legyen az bármely szöveg, szövegrészlet, szövegelem, grafika, grafikai elem, módszertan stb. a vonatkozó törvény értelmében szerzői és szellemi jogvédelem alá esik.

A megjelenő tartalmak szerzői vagyoni jogainak jogosultja – hacsak azt másként a tartalomban nem jelöljük – a vipassana.hu tulajdonosaként a Buddhista Vipassana Alapítvány.

Jogtulajdonosként nem járulunk hozzá a tartalmak üzleti célú, részben vagy egészben történő felhasználásához, hasznosításához, átvételéhez, többszörözéséhez, terjesztéséhez, nyilvános előadásához, átdolgozásához vagy egyéb felhasználásához, semmilyen formában. Ha ezt mégis megteszed, kötbért kell fizetned.

A kötbér díja nettó 20.000 Ft / nap / másolt elem.

A kötbér a jogellenes használat átalánydíja, a jogsértés bizonyításán kívül tényleges kárt bizonyítani nem vagyunk kötelesek. A jogellenes felhasználásról természetesen ügyvédi képernyőfelvétel készül, amely vita esetén felhasználásra kerülhet a közjegyzői ténytanúsítással együtt.

Ha bármely tartalmunkat más számára ellenszolgáltatás fejében teszed hozzáférhetővé, az ebből származó vagyoni előnyt köteles vagy számunkra átengedni.

Ha nem üzleti céllal szeretnéd megosztani tartalmainkat, a forrást (nevünk és webcímünk pontos megnevezésével) akkor is köteles vagy megjelölni.

A honlap használatából, a honlapon található ötletek, javaslatok alkalmazásából eredő károkért Jogtulajdonosként felelősséget nem vállalunk, ezeket mindenki csak a saját felelősségére alkalmazhatja.

Az Alapítvány székhelye: 1212 Budapest, Széchenyi I. u. 77.
Bankszámla: MagNet Bank 16200209-17067261
Adószám: 18697483-1-41

Közösségünk működésének alapszabálya 

Vallási kisközösségünk célja a burmai théraváda buddhista gyakorlatok és a vipassana szemlélet terjesztése és használata. A test és a tudat megfigyelésén keresztül az érzelmi intelligencia fejlesztése és a kapcsolatok erősítése. Meditációs és kontemplációs gyakorlatok megismertetése minden korosztállyal. Művészi, mozgásos és kreatív tevékenységekkel segítjük a tudati fejlődést és az örömteli, integrált életműködést.

Alulírottak, mint azonos hitelveket valló természetes személyek vallásunk gyakorlása céljából, vallási tevékenység végzésére 2020. november 1. napján kimondjuk a vallási egyesület megalakulását és elfogadjuk annak lentiekben részletezett alapszabályát.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A közösség neve: Kontakt Buddhista Vipassana Közösség
A közösség székhelye: 1212 Budapest, Széchenyi István utca. 77.

A közösség célja:
A burmai théraváda buddhista gyakorlatok és a vipassana szemlélet terjesztése és használata
A tudatfejlesztés elősegítése érdekében külföldi tanárok meghívása és oktatás és elvonulás szervezése.
Központ létrehozása és működtetése a feladatok megvalósítása érdekében.
Együttműködés kialakítása más hasonló célú szervezetetekkel.

A közösség feladatai:

1. Meditációs-beszélgetős programok végzése iskolákban
2. Konferenciák szevezése
3. Oktatás, képzés szervezése felnőtteknek és gyermekeknek
4. Elvonulások szervezése
5. Környezet és természetvédelem, a természettel való kapcsolódás, az elemekkel való meditáció, a légzés bölcsességei, meditációs képzések gyermekeknek és felnőtteknek,
6. Hazai művészek támogatása
7 Mozgás és meditáció: szabadtánc
8. Önismeret fejlesztése művészetterápiával és meditációval.
9. Mozgássérülteknek és más fogyatékosággal élőknek tartott képzés és meditációk.
10. Meditáció alapú fájdalom kezelés
11.Buddhista hittan oktatás
12.Családi meditációs problémafeloldás
13. Erkölcsi nevelés a meditációkon keresztül.

A Közösség tevékenységeit nyilvánosan végzi. A Közösség elsődlegesen gazdasági tevékenységet nem végez, de a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 3:63 § (3) alapján

A Közösségünk nyilvántartásba vételéről szóló végzést itt érheted el pdf formátumban.

Buddhista Vipassana Alapitvany
Hírlevél

Szeretnél azonnal értesítést kapni soron következő programjainkról? Inspirálódnál? Iratkozz fel hírlevelünkre! Megígérjük, hogy csak a legfontosabb dolgokról küldünk neked üzenetet. 

Itt is megtalálsz minket