fbpx

Magyar buddhisták丨online könyvbemutató

dec 7, 2020

Ezúttal egy online könyvbemutatót ajánlunk a figyelmedbe.

Ha érdekesnek találod az alábbiakat, csatlakozz, és oszd meg az esemény hírét ismerőseiddel, barátaiddal is!

Magyar buddhisták – online könyvbemutató
Dec. 7. hétfőn, 18:00 órától

Az esemény Fb linkje:
https://www.facebook.com/events/396827634901883/ 

A Magyar buddhisták c. könyvben Tóth Andrea Beáta, az idén 20 éves fennálását ünneplő alapítványunk elnöke is szerepel — és a hétfői beszélgetés során is hallhatod majd Andit. 

Részletek

„Az online eseményen Karsai Gábor (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora, a kötet felelős kiadója) teszi fel kérdéseit a szerkesztőknek Kovács Gábor (egykori TKBF-hallgató) és Zsolnai László professzornak, akik közel 20 éve foglalkoznak a buddhizmus közgazdasági, etikai, társadalmi és ökológiai kérdéseivel a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságetikai Központjában.

A bemutató további vendégei lesznek, a kötetben is szereplő interjúalanyok közül: Cser Zoltán, Dobosy Antal, Kékesi Balázs, Sarkadi Nagy Martina és Tóth Andrea Beáta.

Hol követheted a beszélgetést? 
A könyvbemutató a https://www.tkbe.hu/live oldalon, valamint A Tan Kapuja YouTube csatornáján követhető élőben 2020.12.07. hétfőn 18:00 órától

Néhány mondat a könyvről
A kötet a mai magyarországi buddhizmus szellemi komolyságát, etikai és társadalmi elkötelezettségét kívánja bemutatni. Interjúkat tartalmaz a hazai buddhizmus jeles képviselőivel, vallási vezetőkkel és laikus gyakorlókkal egyaránt, akik a következő kérdésekre válaszolnak:
Hogyan lett buddhista? Mi volt az útja a Buddhához? Hogyan gyakorolja a buddhizmust? Miként használja a buddhizmust a saját szakmájában? Hogyan foglalná össze a buddhizmus lényegét? Mit jelent az „éntelenség” (no-self, anattá) az Ön értelmezésében? Mi a buddhizmus legfőbb üzenete a mai világ számára? A buddhizmus fényében mit tehetnénk a gazdaság és a társadalmi élet területén? Hogyan látja a magyarországi buddhizmus jelenét és jövőjét? Mi a relevanciája a buddhizmusnak a mai magyar társadalom számára? „Ha találkozol Buddhával, öld meg!” – Hogyan értelmezi ezt?

A beszélgetőpartnerek a következők voltak: Farkas Pál (buddhista tanító, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára), Pressing Lajos (pszichológus, Buddhista Misszió Árya Maitreya Mandala Egyházközösség), Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház vezetője), Csöpel Láma (a Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség vezetője), Dobosy Antal (matematikus, A Tan Kapuja Zen Közösség vezetője), Agócs Tamás (tibetológus, szakfordító), Derdák Tibor (szociológus, a Dr. Ámbédkar Iskola intézményvezetője), Tóth Andrea Beáta (meditációs és relaxációs tanár, Buddhista Vipassana Alapítvány), Farkas Attila Márton (kulturális antropológus, buddhista vallástörténész), Karsai Gábor (filozófus, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora), Kékesi Balázs (a Bëlga könnyűzenei együttes tagja, buddhista gyakorló), Cser Zoltán (buddhista teológus, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója), Takács László (író, műfordító, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára), Galambos Péter (csan buddhista, tantrikus és dzogcsen tanító), Horváth M. Zsófia (a Buddha FM rádió főszerkesztője), Sarkadi Nagy Martina (dákini, Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség), és Albu Mónika (neuropszichológus, mindfulness oktató).

A kötet szerkesztői, Kovács Gábor és Zsolnai László közel 20 éve foglalkoznak a buddhizmus közgazdasági, etikai, társadalmi és ökológiai kérdéseivel a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságetikai Központjában. Ezért ők is megválaszolták az interjú-alanyaiknak feltett kérdéseket. Ezeket az öninterjúkat az olvasó a kötet végén találja meg.”

Szeretettel várunk!

0 Comments

Támogasd munkánkat

Szimpatikus, amit képviselünk? Értékesnek tartod a tevékenységünket? Tetszenek a bejegyzéseink? Támogasd munkánkat akár már egy csésze tea árával is!

1% felajánlás

2021-től adód 1%-át már közvetlenül a mi alapítványunknak is felajánlhatod! Köszönjük, ha minket választasz!